TORTILLE Z PASTĄ JAJECZNĄ, SUSZONYMI POMIDORAMI I OGÓRKIEM.
SKŁADNIKI / Wielkanoc, tortille
- 2 tortille pełnoziarniste
- 3 jajka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki musztardy
- 1 łyżeczka maku/ sezamu/ czarnuszki
- 6 kawałków suszonych pomidorów
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- kawałek świeżego ogórka
- garść rukoli/ rzeżuchy
PRZYGOTOWANIE / Wielkanoc, tortille
- Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, posiekać w kosteczkę, dodać jogurt i musztardę, doprawić solą i pieprzem, rozgnieść widelcem.
- Otrzymaną pastą posmarować tortillę, posypać czarnuszką, pokrojonymi drobno pomidorami suszonymi, szczypiorkiem i rukolą. Dodać obranego i pokrojonego w cienkie paseczki ogórka.
- Zawinąć roladki w miarę ciasno, następnie pokroić na 2 cm kawałki, spiąć wykałaczkami i ułożyć na półmisku. Udekorować zieleniną.
Zapraszamy na stronę o Balonie Żołądkowym - kliknij tutaj.
Zobacz wpis o chirurgicznym leczeniu otyłości - kliknij tutaj.
Autorka tekstu i zdjęcia – mgr Patrycja Łukanty
Z wykształcenia jestem biologiem i dietetykiem. Dietetyka jest moją wieloletnią pasją, która stała się jednocześnie moją wymarzoną pracą. Po 16 latach pracy w firmach farmaceutycznych wiem, że naturalna odporność na choroby zależy od właściwego odżywiania i stylu życia, którego nie można zastąpić żadnymi lekami. Do każdego Pacjenta podchodzę w sposób holistyczny. Nie stosuję gotowych schematów i zaleceń, a swoje jadłospisy opieram na indywidualnych potrzebach Pacjentów. Programy żywieniowe układam w oparciu o aktualny stan zdrowia, wyniki badań, analizując wywiad zdrowotno-żywieniowy. Zależy mi, żeby Pacjent zaprzyjaźnił się ze swoim nowym sposobem odżywiania i zrozumiał, że wszystko jest dla niego, tylko w odpowiednich ilościach, odpowiedniej częstotliwości i zgodnie z tym, co mówi mu jego organizm. Bazując na własnych doświadczeniu, pragnę dzielić się z Wami wiedzą związaną ze zdrowym stylem życia i odżywiania.
Prywatnie biegam, tworzę pyszne dania i apetyczne fotografie.