Tortille Wielkanocne

5/5 (1)

Prosimy o opinię

TORTILLE Z PASTĄ JAJECZNĄ, SUSZONYMI POMIDORAMI I OGÓRKIEM.

SKŁADNIKI / Wielkanoc, tortille

  • 2 tortille pełnoziarniste
  • 3 jajka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka maku/ sezamu/ czarnuszki
  • 6 kawałków suszonych pomidorów
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • kawałek świeżego ogórka
  • garść rukoli/ rzeżuchy

PRZYGOTOWANIE / Wielkanoc, tortille

  • Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, posiekać w kosteczkę, dodać jogurt i musztardę, doprawić solą i pieprzem, rozgnieść widelcem.
  • Otrzymaną pastą posmarować tortillę, posypać czarnuszką, pokrojonymi drobno pomidorami suszonymi, szczypiorkiem i rukolą. Dodać obranego i pokrojonego w cienkie paseczki ogórka.
  • Zawinąć roladki w miarę ciasno, następnie pokroić na 2 cm kawałki, spiąć wykałaczkami i ułożyć na półmisku. Udekorować zieleniną.

 

Zapraszamy na stronę o Balonie Żołądkowym - kliknij tutaj.

Zobacz wpis o chirurgicznym leczeniu otyłości - kliknij tutaj.

 

Autorka tekstu i zdjęcia – mgr Patrycja Łukanty

Z wykształcenia jestem biologiem i dietetykiem. Dietetyka jest moją wieloletnią pasją, która stała się jednocześnie moją wymarzoną pracą. Po 16 latach pracy w firmach farmaceutycznych wiem, że naturalna odporność na choroby zależy od właściwego odżywiania i stylu życia, którego nie można zastąpić żadnymi lekami. Do każdego Pacjenta podchodzę w sposób holistyczny. Nie stosuję gotowych schematów i zaleceń, a swoje jadłospisy opieram na indywidualnych potrzebach Pacjentów. Programy żywieniowe układam w oparciu o aktualny stan zdrowia, wyniki badań, analizując wywiad zdrowotno-żywieniowy. Zależy mi, żeby Pacjent zaprzyjaźnił się ze swoim nowym sposobem odżywiania i zrozumiał, że wszystko jest dla niego, tylko w odpowiednich ilościach, odpowiedniej częstotliwości i zgodnie z tym, co mówi mu jego organizm. Bazując na własnych doświadczeniu, pragnę dzielić się z Wami wiedzą związaną ze zdrowym stylem życia i odżywiania.

Prywatnie biegam, tworzę pyszne dania i apetyczne fotografie.